En hund behöver löpande träning på olika sätt för att må bra. Mycket av den träning hunden behöver är mental, den behöver få tänka och arbeta med huvudet. Men precis som med människor så behöver även hundar fysisk aktivitet. De behöver få gå ut och röra sig för mer än bara sina toalettbehov.

Olika former av träning

Man kan inte ta med sig hunden till gymmet, men där finns många sätt att träträningna med sin hund på. Det populäraste alternativet till träning är att gå ut på långa rundor med sin hund, eller att ha hunden med sig när man springer. Där finns till och med motionslopp idag där man kan ha hunden med sig, detta lopp går tre gånger om året i olika städer.

Vill man vara lite mer kreativ med sin träning kan man hitta på mycket annat. Parkour är en träning som många människor idag ägnar sig åt. Denna typ av sport lämpar sig även bra för hundar. Aktiviteten handlar om att hoppa upp på exempelvis stenar, hoppa över bänkar och andra föremål. Det är endast fantasin som sätter gränserna.

Vissa håller på med dragövningar för deras hundar, speciellt draghundar uppskattar sådana övningar. Och ett däck går lika bra att dra över sand som en släde över snö. Att dra tyngder efter sig eller att lyfta runt på tyngder är populära övningar inne på gymmen, det går ju lika bra att göra olika övningar med samma däck som hunden ska dra runt på. Lite dragkamp är inget som hunden säger nej till mitt i träningen.

Vill man leva ett aktivt liv är en hund det perfekta sällskapet och motivationen. Detta då hunden kommer att behöva gå ut även de dagar när man själv föredrag en stund i lugn och ro i soffan. Hunden har behov som kontinuerligt behöver tas om hand, och kan därför hjälpa dig till ett aktivt liv.